Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور شهردار خرم‌آباد گفت: لایروبی، احداث دیواره حفاظتی، تنظیف و آزادسازی حریم رودخانه‌های داخل محدوده شهرها از وظایف وزارت نیرو است.

به گزارش ایمنا، مرتضی فراشی در این باره اظهار کرد: با توجه به اینکه قانون شهرداری‌ها در سال ۱۳۳۴ مصوب گردیده و در آن زمان تقریباً کلیه امورات شهرها از نظر آب، برق زیر نظر این دستگاه خدمات رسان بوده بطوریکه بر اساس تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری‌ها مالکیت بستر رودخانه‌ها در داخل محدوده شهرها متعلق به شهرداری‌ها است به همین جهت لایروبی و احداث دیواره رودخانه‌ها نیز توسط شهرداری‌ها انجام شده که پس از تصویب قانون تأسیس وزارت نیرو مصوب ۱۳۵۳ و قانون ملی شدن آب مصوب ۱۳۴۷ و قانون توزیع عادلانه آب مصوب سالهای ۶۱ در واقع تبصره مذکور نسخ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اما وظیفه نگهداری رودخانه‌ها همچنان و بصورت سنتی بر عهده شهرداری‌ها است و از محل اعتبارات جاری برای نگهداری رودخانه‌ها هزینه شده، تا اینکه سیل‌های خروشان و ویرانگر سالهای ۹۷ و ۹۸ شهر خرم‌آباد موجب طغیان رودخانه و ورود به داخل شهر خرم آباد موجب بروز خسارات فراوانی شد.

مشاور شهردار خرم شهر تصریح کرد: در این راستا بررسی و پیگیری‌های لازم و جامع جهت تعیین تکلیف مسئول نگهداری رودخانه صورت گرفت و پس از جمع آوری اسناد و مدارک از جمله نظریه مشورتی ۷۶۹۷/۷ مورخ ۰۹/‏۱۰/‏۸۲‬ اداره کل حقوقی قوه قضائیه – قانون بودجه، آئین نامه حریم و بستر رودخانه و متعاقب معاونت حقوقی رئیس جمهوری استعلام و رئیس رفع اختلافات حقوقی دستگاه‌های اجرایی کشور طی نامه شماره ۳۹۰۸۱/۹۸/۳۹۰۷۴ مورخ ۲۰/‏۱۲/‏۹۸‬ عملیات اجرایی لایروبی و احداث دیواره حفاظتی را از وظایف وزارت نیرو دانسته است.

وی گفت: در نهایت موضوع در هیأت حل اختلاف دستگاه‌های اجرایی استان لرستان مطرح و طی رأی شماره ۱۸۸۲۷ مورخ ۱۴/‏۰۴/‏۹۹‬ وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای بعنوان مسؤول لایروبی، احداث دیواره حفاظتی و آزادسازی حریم رودخانه‌ها در داخل محدوده شهرها تعیین شد.

وی افزود: پس از اعتراض وزارت نیرو موضوع ۲ بار دیگر در معاونت حقوقی رئیس جمهوری بررسی و در نهایت طی نظریه‌های شماره ۱۸۶۸۳/۹۹/۳۹۰۷۴ مورخ ۲۱/‏۰۸/‏۹۹‬ و ۴۳۸۴۵/۹۹/۳۹۰۷۴ مورخ ۲۲/‏۱۲/‏۹۹‬ عملیات لایروبی – احداث دیواره حفاظتی و تنظیف رودخانه‌های داخل محدوده شهرها از وظایف وزارت نیرو اعلام شد که با توجه به اینکه وزارت نیرو بابت استفاده از آب رودخانه‌ها حق آبه دریافت می‌کنند و شن و ماسه آن را می‌فروشد لذا تمامی امورات رودخانه‌ها نیز از وظایف آنان است.

وی افزود: در بند (و) تبصره ۸ قانون بودجه ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کل کشور عملیات لایروبی رودخانه‌ها از وظایف وزارت نیرو اعلام شده و اعتبارات لایروبی نیز جهت این امر پیش بینی شده است و براساس قانون پیشگیری از بلایای طبیعی مصوب سال ۱۳۷۰و آئین نامه آن مسئولیت کمیته جلوگیری از خطرات سیل وطغیان رودخانه‌ها بعهده وزارت نیرو می‌باشد.

فراشی گفت: در نهایت به استناد قوانین و نظرات مذکور و تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب وزارت نیرو بعنوان مسؤول لایروبی– احداث دیواره حفاظتی، آزاد سازی حریم و تنظیف رودخانه‌های محدوده شهرها تعیین گردیده و شهرداری‌ها مسئولیتی در این خصوص ندارند.

منبع: ایرنا

کد خبر 497818

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهر لايروبي رودخانه خرم آباد شهرداری خرم آباد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق احداث دیواره حفاظتی وظایف وزارت نیرو داخل محدوده شهرها رودخانه ها شهرداری ها خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۸۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی برای احداث باغ مشاهیر در اصفهان

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان با اشاره به احداث باغ مشاهیر اصفهان در این منطقه گفت: معرفی ارزش‌ها، دستاوردها و زندگی مشاهیر از اهداف ساخت این باغ است و برای احداث آن ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

حسین کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: احداث باغ مشاهیر اصفهان با اعتبار ۲,۰۰۰ میلیارد ریال در سال جاری در دستور کار اقدامات عمرانی این منطقه قرار دارد.

وی با بیان اینکه باغ مشاهیر یکی از بزرگ‌ترین باغ‌های ایرانی خواهد بود که در زمان‌بندی مناسب و فشرده به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: اولویت نخست در احداث باغ مشاهیر، احداث پیاده‌رو و مسیر عبوری رینگ پیرامونی باغ مشاهیر و ایجاد عرصه فضای سبز و کاربری پارک است و در کنار آن کاربری گردشگری، فرهنگی و تفریحی هم خواهد داشت که به‌طور قطع کار ماندگار و ارزشمندی خواهد شد.

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان ادامه داد: از شانزدهم فروردین سال جاری عملیات اجرایی محور سواره اطراف این پروژه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال آغاز شد و در حال حاضر بستر کاملاً آماده است و در یک ماه آینده قسمتی از پروژه آسفالت می‌شود.

کارگر از پیشرفت ۸ درصدی عملیات اجرایی محور سواره اطراف احداث باغ مشاهیر خبر داد و خاطرنشان کرد: در این پروژه بیش از ۱۹ هزار متر مربع زیرسازی می‌شود و پس از آن حدود ۴۷۰۰ تن آسفالت‌ریزی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به احداث باغ مشاهیر اصفهان در منطقه ۵ شهرداری اصفهان اظهار کرد: معرفی ارزش‌ها، دستاوردها و زندگی مشاهیر از اهداف ساخت باغ مشاهیر است و برای طراحی آن نزدیک به ۹۰ اثر مشابه در جای‌جای جهان مورد بررسی قرار گرفت، مطالعات بومی‌سازی و در نهایت طرح بر مبنای معماری اصیل ایرانی، اقتباس شد.

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان تصریح کرد: این پروژه در نزدیکی باغ فرح‌آباد سابق قرار دارد و با توجه به تصاویر موجود از این باغ، ویژگی‌هایی از آن در طرح اقتباس شد.

وی با اشاره به اینکه کاربری باغ مشاهیر خانواده‌محور است و به مساحت ۲۲ هکتار گفت: فضای سبز، مسجد، فروشگاه صنایع دستی، کافه کتاب، میدان مرکزی، موزه قلب زمین، کوشک به مساحت ۱۲ هزار متر مربع، دیواره اصفهان و آمفی‌تئاتر با ظرفیت ۴۵۰۰ نفر بخش‌هایی از این باغ است.

کد خبر 751683

دیگر خبرها

  • لزوم همکاری وزارت نیرو با جهاد کشاورزی برای قطع برق چاه‌ها
  • ◄ تاکید بر احداث، توسعه و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های شبکه مترو تهران + عکس
  • اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی برای احداث باغ مشاهیر در اصفهان
  • سرانجام احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو
  • لازمه مدیریت کارآمد شهرها ایجاد شهرهای هوشمند است
  • لر آره‌نا استادیوم اختصاصی خیبر شد
  • مرگ کودک ۶ ساله فیازمانی در پی سقوط به رودخانه
  • سرنوشت کودک ۶ ساله فیازمانی مرگ بود
  • دستگاه‌های خدمات‌رسان آذربایجان‌غربی به حالت آماده‌باش درآمدند
  • شهرک بازیافت در قم احداث می‌شود